DE ZAAK BEDONDEREN

Eens in de zoveel tijd worden we gevraagd om de zaak te bedonderen.  En dat doen wij dan met plezier.

Want wat moet je anders als een museum je vraagt om drie reclamefilmpjes voor het STER blok op Nederland 1, 2 en 3 te produceren? Of het grootste ziekenhuis in Overijssel je benadert voor een prachtige klus? Dan zeg je geen nee. In 2008 wordt het museum Twentse Welle geopend door de koningin. Er was besloten om in de week van de opening drie televisiespots uit te zenden op de Nederlandse televisie, in de hoop dat hierdoor museumlievend Nederland massaal naar Enschede zou trekken om de collectie van het nieuwe museum te bewonderen. Het probleem was echter dat het museum nog helemaal niet klaar was. (en de koningin afzeggen doe je niet zo gauw). Er werd een route bedacht zodat de koningin alleen de ingerichte delen van het museum zou zien. Dat waren helaas niet de plekken waar wij onze spots wilden filmen, dus voor ons werd het improviseren. Met top cameraman Paul van den Bos kregen we het voor elkaar, en schoten we de mooiste beelden waarbij voor je gevoel het museum helemaal af is. Drie mooie spots waarin professionele acteurs zich verwonderen over de collectie. Gefilmd in zorgvuldig uitgelichte delen van het museum die we helemaal styleden, de collectie uit kisten bij elkaar gezocht, de alom aanwezige zooi zorgvuldig buiten beeld houdend. De spots werden prachtig en gelukkig werd het museum, toen het niet veel later voor publiek open ging, ook schitterend gevonden.

Eind 2015 konden we nogmaals onze kunsten vertonen, nu voor het Medisch Spectrum Twente (MST), het grote ziekenhuis in Enschede. Ongeveer 6000 medewerkers werden in drie maanden tijd in een training voorbereid op de nieuwe manier van werken. Om een beeld te geven van de nieuwe locatie werden wij gevraagd om de medewerkers voorafgaande aan de training met een mood-film enthousiast te maken. Een mood-film die al de sfeer en architectuur van het nieuwe MST laat voelen. Daarnaast produceerden wij informerende filmpjes die de nieuwe manier van werken toelichten. Die filmpjes werden tijdens een rondleiding door het ziekenhuis in aanbouw op de iPad bekeken. Een uitdaging in een ziekenhuis waar de alom witte jassen niet door medisch personeel worden gedragen, maar door stukadoors…

mst blog2-cAlles was uitstekend georganiseerd door het bureau Bouwen aan Beter van het MST en de eigen Medical School. De dames van communicatie kenden het klappen van de zweep en ze beseften ook dat een aantal nog niet aanwezige zaken toch (tijdelijk) geregeld moest worden: ziekenhuisbed, figuranten, echte doctoren etc. En ze kregen het voor elkaar, in de geplande draaidagen konden we alles schieten. Met één Artimide design lampje onder de arm benadrukten we op elke locatie de smaakvolle inrichting (er zullen er inmiddels honderden staan). Waar we de dynamiek van een ziekenhuis opriepen door shots te maken met een steeds rijdende camera, in een choreografie van figuranten. Waar stofdoeken versleten werden om alles van de zachte grijze waas te ontdoen en klinisch glimmend te krijgen. Terwijl de roltrap nog niet rolt, maar de figuranten zich wel voortbewegen. Waar twee andere figuranten samen een stilleven vormen om de niet verplaatsbare dozen met loodzware tegels te camoufleren. Waar echte OK-assistenten dansten op muziek van Armin van Buuren op de hotfloor, een hypermoderne operatieruimte waar niemand ooit meer zal komen zonder kwalijke reden, tenzij je er werkt natuurlijk.

Bedonderen? Op onze website zeggen we authenticiteit zo belangrijk te vinden. En dat is ook zo: voor deze projecten creëren wij met veel plezier tijdelijk een illusie, die spiegelt aan de werkelijkheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s