24hoursofhappy, een clip van 24 uur!

In mijn cd-kast staan twee cd’s van N.E.R.D. uit 2002 en 2004. N.E.R.D. is stevige rock/funk / hiphop. Niet direct mainstream muziek. Ook heb ik een cd met liedjes die zijn geproduceerd door The Neptunes. Drijvende krachten achter beide projecten zijn Pharrell Wiliams en Chad Hugo.

In 2013 was hij er opeens weer: Pharrell Wiliams. Met bijdrages aan heerlijk dansbare radiomuziek Get Lucky van Daft Punk, Blurred Lines van Robin Thicke met zijn eigen filmtrack Happy.

Ik volg Pharrell op twitter. modeontwerper met een eigen verantwoord mode label, stoelontwerper,  kunst, goede doelen, Pharrell draait er zijn hand niet voor om. Als je een superproducer bent, veel geld verdient, dan kan je je ook veroorloven om een ideetje te realiseren. Dus ging hij in op het voorstel van We Are From LA (een regisseursduo uit Parijs) om een clip van 24 uur te maken voor het nummer Happy. Een etmaal dansende mensen op Happy, soms Pharell (op de hele uren), soms beroemdheden als basketballheld Magic Johnson, maar vooral veel gewone mensen die je op straat zou kunnen tegenkomen. Allemaal dansend, op hun eigen charmante manier. De clip is op YouTube interactief te bekijken: Je kan bepalen welk moment je van de 24 uur wil zien. En als je het fragment leuk vindt, kan je het delen via social media. Ga er eens doorheen en zie hoe het plezier er afspat, iedereen is zichtbaar echt en happy!

En kijk ook even bij credits, Pharrell deed het niet alleen (understatement). Naar verluid liep de steadycam operator soms 24 kilometer per dag met zijn zware harnas met camera. Bijna 400 figuranten werden gecast, vaak gewoon van straat. En vergeet de editor niet, die in 14 dagen tijd zo’n 360 x het liedje achter elkaar monteerde! Ik weet niet of hij daar nou zo happy van is geworden.

http://24hoursofhappy.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s